Onderzoek naar de oceanen - met de beste componenten

  26-06-2018

Hoeveel weten we over de zee? Niet zoveel als we konden - bijna 95% van onze oceanen is onontgonnen.

Als het grootste ecosysteem op aarde, vertrouwen we op de zee om de helft van de zuurstof te genereren die we inademen en om ons te voorzien van voedsel om te eten. Het is van vitaal belang dat we meer weten over de veranderingen die onder water plaatsvinden - maar we weten minder over de diepten van onze oceanen dan over de oppervlakte van de maan.

Hoewel er veel onderzoek is gedaan naar gebieden van ongeveer 170 meter diep, is de gemiddelde diepte van de oceaan op de planeet 4.000 meter.
Onderwatertechnologieën worden voortdurend verbeterd - net deze maand presenteerde een team van Duitse ingenieurs een nieuwe reeks onderwaterdrones die ontworpen waren om verder in onze oceanen te duiken.

Maar de technologie die door de onbemande markt voor onderwatervoertuigen wordt gebruikt, is duur en moet in een zeer uitdagende en onder druk staande omgeving worden gebruikt. Nexus-leverancier Zago biedt gespecialiseerde bevestigingsmiddelen die deze geavanceerde machine kunnen beschermen tegen zout water en andere verontreinigende stoffen onder water.

Zago-producten zijn te vinden op onderzeese robotica, drones en sonarsystemen. Niet alleen beschermen ze de apparatuur, ze voorkomen ook schade aan het milieu door te voorkomen dat chemicaliën en gevaarlijke vloeistoffen in de zee lekken.

De zelfsluitende afdichtingen van ZAGO zijn vervaardigd uit zeer corrosiebestendige metalen en voorzien van een groef voor een rubberen o-ring die de gevaren afdekt die de onderzeese omgeving met zich meebrengt.

De o-ring hervormt zichzelf, terwijl de bevestiging wordt vastgedraaid om een ​​onbegaanbare afdichting te vormen, waardoor een totale barrière ontstaat.

De ZaGO-afdichtschroefserie omvat:

• Machineschroeven met een selectie van kop-, driver- en draadtypen
• Speciale afdichtingsschroeven - een reeks speciale zelfafdichtende schroeven. Ideaal voor elk elektronisch apparaat, paneel, klep, brandstoftank en verwerkingsapparatuur.
• Socket Caps & Hex Bolts met een selectie van aangepaste opties
• Veiligheids- / sabotagebestendige zelfdichtende schroeven
• Klinknagels en afdichtpluggen afdichten voor extra stabiliteit - ideaal voor omgevingen met schokken en trillingen.
• MilSpec Pan-kopschroeven - duurzame schroeven die voldoen aan de militaire vereisten

Ze bieden allemaal een ongelooflijk lange levensduur en zijn perfect voor commercieel gebruik.

Foto door Vlad Tchompalov op Unsplash